Stiftet den 6. december 1882

Juni 2022

Den 8. Juni havde den Konservative Klub aftalt et møde med Mette Abildgaard på Christiansborg.
20 medlemmer mødte op og blev mødt af en smilende og veloplagt
Mette, som viste os op i Venstres mødelokale ( stadigvæk større end de Konservatives)

Mette havde delt foredraget op i 5 væsentlige punkter som skulle afkræfte ideen om at blå blok, efter næste valg, skulle gå i regering med Socialdemokratiet.

1. Regeringens mange begrænsninger af ” Det frie valg ” for plejekrævende ældre – skoleelever og børneinstitutioner.

2. Arnepensionen

3. Har hævet dagpengesatsen for de første 3 måneder.

4. Har hævet skatterne med netto 10 milliarder.

5.Aftale om fordeling af gymnasieelever efter forældrenes indkomst .

Så der er meget man er uenige om, og efter Mettes mening, at selv om Folketingets medlemmer er gået på såkaldt ferie, var der
dagligt møder og stor travlhed på borgen.

Og ikke nok med det, et valg er måske på vej.

Stort tak til Mette for et spændende og informativt møde.

Bestyrelsen vil hermed gerne invitere til det sidste arrangement i klubben inden sommerferien, som bliver et besøg på Bakkehusmuseet på Frederiksberg, Rahbeks Allé 23.

Bakkehusmuseet er det fine guldaldermuseum i ægteparret Rahbeks gamle hjem, hvor talrige kulturpersonligheder som H.C. Andersen, Adam Oehlenschlæger, B.S. Ingemann, brødrene Ørsted og mange andre kom i de første årtier af 1800-tallet. Museet er for nylig smukt renoveret og har også for ikke længe siden fået indviet nye særudstillingslokaler på 1. sal.

Arrangementet finder sted torsdag den 23. juni kl. 13.00, hvor der vil være en spændende rundvisning i museet ved museumsinspektør Rikke Lagersted-Olsen.
Herefter, ca. kl. 14.30, er der spisning i orangeriet i haven, hvor der er mulighed for at få serveret orangeriets frokosttallerken bestående af Tøndemodnet kryddersild med rødløg og kapers, koldrøget laks med frisé, hønsesalat med syltede svampe, saltkogte kartofler samt groft rugbrød og økosmør. Den koster 245 kr. Entré til museet inkl. rundvisning koster 80 kr. pr. person.
Pris i alt for besøg på museet, frokosttallerken og en øl, et glas vin eller en vand er i alt 375 kr.
Tilmelding til klubbens sekretær Kirsten Moldam på telefon 29 12 46 19 eller mail kirsten@moldam.dk senest tirsdag den 21. juni.

OG betaling til klubbens konto: Reg.nr. 1551, konto 6053 548, husk at anføre navn.

Eva Andersson refererer således fra den højtidelige dag:
D. 15. juni, på Valdemarsdag, var Den Konservative Klub, inviteret til Holmens Kirke for
at hylde det Danske Flag, som på denne dato, ifølge myten, faldt ned fra himlen i Estland i 1219.

Vores formand Nikolaj Bøgh kom cyklende med vores flag til Holmens Kirke, hvor Lis Søkvist, Svend Jørgen Thomsen og Eva og Bjarne Andersson tog imod, da formanden skulle videre til Folkemødet på Bornholm, dog ikke på cykel.

Kl. 19.30 blev flag og faner ført ind i kirken til “Prins Jørgens March” og højtideligheden kunne begynde. Der blev sunget salmer og orlogsprovst & sognepræst Peter Thyssen holdt sin prædiken.

Folketingets formand Henrik Dam Kristensen holdt tale for Dannebrog.

Oplæsning af fanediplomet: Ved formanden for Danmarks-samfundet i Storkøbenhavn Christian Ankerstjerne Rønneberg, hvorefter de nye faner og flag blev uddelt til forskellige foreninger af Camilla af Rosenborg

Det kan anbefales at deltage da det er et utrolig smukt og højtideligt arrangement.

Efter en smuk ceremoni og faneoverrækkelse i Holmens Kirke, marcherede faneoptoget med en del af gæsterne fra kirken til Rosenborg Slot (Livgardens Kaserne) under musikledelse af Hjemmeværnets Tambourkorps.

Her blev man modtaget af blandt andet Camilla af Rosenborg, som også havde overrakt fanerne til de ansøgte foreninger.

Derefter var der fællessang og et brassband spillede forskellige dejlige danske sange og melodier.

Formanden for Danmarks-Samfundet Chr. Ankerstjerne Rønneberg holdt en kort tale om flaget, og senere overrakte Camilla af Rosenborg årets Valdemar til KFUM spejderne.

Aftenen sluttede med at Politiets sangkor sang “Natten er så stille”.

Hvorefter retræten blev blæst og fanerne rullet sammen til trommehvirvler.

 

Alt sammen en meget smuk ceremoni på en smuk sommeraften.

Med venlig hilsen Lis Søkvist

 

 

Sidste arrangement inden sommerferien, i den Konservative Klub, blev et besøg i Bakkehusmuseet, vi fik en spændende rundvisning ved museumsinspektør Rikke Lagersted-Olsen. Rikke fortalte levende om tiden da ægteparret Rahbek havde købt Bakkehuset, om det daglige liv og om besøg af datidens kulturpersonligheder som H.C. Andersen, Adam Oehlenschlæger, B.S. Ingemann, brødrene Ørsted og mange andre.
På førstesalen har man for nyligt indviet Den nye hjørnestue. Den nye hjørnestue fortolker den salonkultur, som udfoldede sig i Bakkehuset for to hundrede år siden, ved at give plads til nye samtaler og tid til fordybelse.

Bagefter hyggede vi os i Orangeriet som serverede en dejlig frokostplatte, vin og spændende øl. Derefter var der tid til at besøge den smukke og spændende have som lå bag ved museet.

På klubbens vegne ønskes en rigtig god sommer og på gensyn til
nye oplevelser.


Arkiv